Уикендът започва с облаци, от неделя ни очаква дъжд

08:00, 06 апр 19 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В събота още преди обяд ниската облачност ще се разкъса, видимостта ще се подобрява, но от югозапад ще започне отново увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване почти цялата страна. След обяд в югозападните райони ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът ще остане от изток-югоизток и ще е до умерен, в нощните часове временно ще отслабне и стихне. Преобладаващите минимални температури ще са между 2 и 7 градуса. Максималните температури ще са предимно между 16 и 21 градуса, по-ниски по Черноморието.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла и на места видимостта ще е намалена. Още преди обяд видимостта ще се подобрява, а облачността временно ще се разкъса и намалее, но след обяд от запад ще започне ново увеличение. Вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са 11 - 14 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините от югозапад облачността ще се увеличава, до вечерта ще достигне и източните райони. Слаби валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг ще има главно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В неделя ще продължи да духа до умерен вятър от изток-югоизток. Облачността ще е значителна и на много места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, а максималните - между 15 и 20 градуса. В началото на следващата седмица ще е облачно, на много места ще има краткотрайни валежи, главно в Южна България, с гръмотевици. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи.

В понеделник в Източна България вятърът временно ще е от юг, а в Западна - ще започне да се ориентира от северозапад. Минималните температури ще останат високи, а максималните временно ще се понижат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама