Данаил Кирилов: Шокирам се като чуя, че съм правосъден министър

09:35, 06 апр 19 / Политика 25 2019 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Все още като чуя това обръщение "правосъден министър" към мен и се шокирам. Истината е, че приемах с голяма любов работата, която вършех в Народното събрание. Преходът създава и вътрешно напрежение. Все пак съм имал възможност да покажа административен опит, поради което смятам, че това не е ново предизвикателство, но въпреки това си е сериозно. Това заяви в ефира на Би Ти Ви новият правосъден министър Данаил Кирилов.

,,Смятам, че при всички положения съм имал право на избор дали да приема длъжността. С оглед на ситуацията имаше процедура по номинации, имаше и други варианти, като например да се подходи с вътрешно заместване, т.е. сегашният зам.-министър на правосъдието да стане министър. Посочиха мен, така че аз приемам мандата като тежко и сериозно възлагане. Длъжен съм да дам всичко от себе си'', обясни за назначението си Кирилов.

,,Не следва да има никакво съмнение спрямо моята връзка с премиера и с партията. Приел съм каузата и съм приел да бъда един от бойците и експертите на ГЕРБ. Истината е, че когато през 2005 година при частичните избори Борисов бе избран за кмет на столицата, всичко в общината се промени, настъпи прозрачност. В общи линии тогава прозрях истината за ГЕРБ. По това време имах известни сблъсъци с БСП и те имаха проблеми с моята позиция, тъй като тя не беше удобна за групата по един или друг начин. Постоянно бях изолиран от тях. А аз винаги съм бил политически коректен в политическата борба и винаги съм се борил за качеството на законодателството'', коментира още Данаил Кирилов.

,,В скандала с апартаментите няма законов проблем, но има морален такъв. Моралният е с оглед на ситуацията. Ако беше съобщено преди за тези имоти, щеше да се премахне възможността от тези спекулации. Но това е просто скандал, а не правни факти'', завърши правосъдният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама