Канадски вълк нахапа 8-годишно дете в Плевенско

08:30, 08 апр 19 25 4055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Куче нахапа жестоко 8-годишно дете в Плевенското село Биволаре. Животното се движело свободно по улицата на селото. Момченцето е получило тежки наранявания от нападението на кучето, което е порода Канадски вълк.

Рачо Стефанов, дядо на нападнатото дете, става очевидец на инцидента. Той си спомня, че първоначално не е разбрал, че внукът му е в беда, а си играе с кучето.

„Кучето го свали и започна ужасно да го хапе, беше много страшно. Кучето избяга като дойде стопанката му. Детето беше нахапано по ръцете, корема, краката”, каза още Стефанов, цитиран от Би Ти Ви.

Бабата на момчето допълни, че кучето стои отвързано в двора и често лае по преминаващите по улицата хора. Анета Стефанова заяви, че не за първи път кучета на въпросните стопани нападат хора от селото.

„Стопанката беше много притеснена, видях я в Бърза помощ, носеше документи на кучето, което се оказа с изтекли ваксини. Оказа съдействие, но това не я оправдава – не може това куче да се движи без каишка и наморник”, заяви бащата на детето Явор Китов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама