Откриха над 1400 кутии контрабандни цигари в гумите на товарни автомобили на ''Капитан Андреево''

11:10, 08 апр 19 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

28 080 къса /1404 кутии/ контрабандни цигари в тайници на товарни автомобили откриха митническите служители от ГД ''Митническо разузнаване и разследване'' при две проверки на МП ''Капитан Андреево''.

При единия от случаите контрабандни цигари са открити при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, влязал в страната в първите часове на 02.04.2019г. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху две от гумите на първата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа проверка, след демонтаж на гумите,  се установява, че в тях са укрити  19 600 къса /980 кутии/ цигари от три различни марки, без акцизен бандерол.

Няколко часа преди това, в  друг товарен  автомобил, с турска  регистрация, влизащ в страната от Турция, след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митническите служители откриват общо 8480 къса / 424 кутии/ цигари  без акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини на шофьорската кабина.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали  над 2 500 000 къса цигари без акцизен бандерол

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама