Учени разкриха разликата между пиянството и алкохолизма

19:40, 08 апр 19 25 2280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени от Университета на Пенсилвания откриха разликата между пиянството и алкохолизма. При алкохолизма възниква голяма зависимост, която човек не може да преодолее. В същото време отделните гени са отговорни за неговото развитие, става ясно от публикация в уебсайта на институцията.

Експертите наблюдаваха живота на 275 хиляди души и проведоха ДНК анализ. Бяха идентифицирани 18 генетични комбинации, които бяха свързани с обичайните алкохолни напитки. Но само пет от тях доведоха до развитието на алкохолизъм, при който хората не могат да устоят на жаждата за алкохол.

Според учените те ще се фокусират върху генетични комбинации, които се свързват само с алкохолизъм и в бъдеще ще могат да идентифицират хора с повишен риск от развитие на това заболяване и да създадат подходящи лекарства.

Освен че могат да идентифицират гените, отговорни за алкохолизма, те проследяват и ефекта на алкохола върху тялото.

Проучването показа, че пиещите са имали значително намален риск от коронарна болест на сърцето и диабет тип 2. В същото време общото здравословно състояние се влошило. Алкохолизмът също показва намаляване на интелигентността, повишен риск от безсъние, както и психични разстройства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама