Маринов и Каракачанов проверяват охраната на границата ни

06:30, 09 апр 19 / Политика 25 1060 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще посетят ГКПП "Кулата" и района на граничния пункт, където ще инспектират създадената организация за охрана на държавната граница.

Заедно с двамата министри в граничния район ще бъдат и ръководни служители на ГД „Гранична полиция“ и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Маринов и Каракачанов: Ситуацията по границата е под контрол

В понеделник премиерът Бойко Борисов свика спешно съвещание заради миграционната вълна от Турция и Гърция, на което взеха участие ръководствата на МВР, на Министерството на отбраната и на армията. На него Младен Маринов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обявиха, че ситуацията по границата е под контрол и има готовност в рамките на 24 часа могат да бъдат мобилизирани 1200 военни на границата ни.

По време на посещението си Маринов ще участва и в церемония пред реновираната сграда на Районното управление „Полиция“ и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама