Цветанов: Да свикаш КСНС месец преди изборите има единствено политическа цел

15:10, 08 апр 19 25 1669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Република България е длъжен на свиква КСНС на всеки три месеца, а такъв не се е състоял близо година. Отделно днешният КСНС е изцяло координиран с БСП, като датата също не е случайна – близо месец преди изборите. Всичко това ме кара да смятам, че това заседание има по-скоро някаква политическа цел. Това заяви пред журналисти в Смядово зам.-председателят на ГЕРБ и председател на политическия щаб на партията Цветан Цветанов

По думите на Цветанов решението на СДС и „Обединени земеделци“ да подкрепят ГЕРБ за предстоящите европейски избори е оценка за европейската визия на партията и реализираните политики на европейско ниво. Той анонсира, че предстои подписването на споразумение с друга земеделска организация и Съюза на репресираните от комунизма "Памет". „На 26 май трябва да дадем ясен отговор искаме ли да продължим да бъдем част от силна и обединена Европа и да се възползваме от европейската солидарност. Този вот ще бъде и генерална репетиция за местните избори, както и оценка за работата на кметовете на ГЕРБ. Европейските избори ще ни дадат ясна представа с каква подкрепа разполагаме в различни населени места, където не управляваме, и дали хората виждат алтернатива в наше лице“, заяви Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че всички кметове на партията в Шуменска област се ползват с високо обществено доверие. „Нима за община Смядово има по-добър избор за кмет от Иванка Николова. Ние вече водим разговори и с потенциални кандидати за кметове на места, където ГЕРБ не участва в местната власт“, съобщи Цветанов и допълни, че представителите на ГЕРБ целогодишно са сред хората, не само преди избори. „Това е единственият начин от първо лице да се запознаем с проблемите на различните населени места и да търсим начини за тяхното решение“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама