Експертиза ще покаже дали друг е писал в тефтерчето на бившата кметица на "Младост"

07:40, 09 апр 19 / Крими 25 512 Topnovini
1

Продължават заседанията на Специализирания наказателен съд по делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Очаква се да стане ясно писал ли е друг човек в личния й тефтер, който е сред основните доказателства на прокуратурата.

Според обвинението, в тефтера Иванчева е водила записки, свързани с подкупа, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин. Защитата обаче обяви, че една от сумите в него е изписана с различен почерк. А прокуратурата поиска проверка дали това не е почеркът на сочения за посредник в корупционната афера Петко Дюлгеров.

Неизвестен е писал в тефтерчето на бившата кметица на "Младост"

Тефтерчето на Иванчева, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, бяха посочени като основни доказателства на обвинението по делото срещу отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров за искане на подкуп от бизнесмена Александър Ваклин в размер на половин милион лева.

Спецсъдът сравнява банкнотите по случая “Иванчева”

Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София на 17 април 2018 година. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Действията на органите на реда около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани