Разкриха планиран атентат срещу колумбийския президент

09:40, 09 апр 19 / Свят 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Колумбийските власти са разкрили планиран терористичен акт, който да бъде извършен на среща между президента Иван Дуке и лидери на местното население, съобщи главният прокурор.

"Имаме надеждна информация, че (...) някои въоръжени организирани групи, които са проникнали в това социално движение на местното население, биха искали да извършат терористичен акт, който би могъл да засегне безопасността на самия президент", каза Нестор Мартинес, пише БГНЕС.

Без да предлага подробности, прокурорът каза, че неговият кабинет има „електронни доказателства“ и „показания от надеждни източници“ за заговора.

Срещата бе договорена между правителството и членовете на движението на местните жители минга, за да се сложи край на протест, който за три седмици блокира ключов маршрут в югозападната част на страната.

Прокурорът каза, че информацията за подготвяния атентат била събрана от петък, след като преди няколко седмици постъпила информация за проникване на представители на въоръжени групировки в движението на минга.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама