Федерацията на риболовците протестира срещу източването на язовирите

10:40, 09 апр 19 / Общество 25 381 Topnovini
1

Българската федерация по риболовни спортове протестира срещу източването на държавните язовири във времето, в което рибата си хвърля хайвера, съобщи в специално изявление председателят на федерацията Георги Михайлов.

"Получаваме сигнали, че ред държавни язовири като например "Александър Стамболийски" и "Жребчево" в момента се източват до критични нива. Заради източването хвърленият хайвер остава на сухо и умира", заявил Михайлов пред официалния сайт на федерацията. По думите му от маловодието имат полза най-вече бракониерите.

Федерацията предлага да бъде инициирана среща между Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Националната електрическа компания (НЕК) и останалите държавни органи, както и неправителствените организации, имащи отношение към проблема.

БФРС предлага още с отчисленията от таксите за риболовни билети да бъде създаден единен зарибителен фонд, тъй като в момента зарибяването не се извършва по най-рационалния начин.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 138 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.