Стопаните на кучета са по-щастливи от тези на котките

20:20, 09 апр 19 / Любопитно 25 1275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Макар да разпознават имената си, котките рядко се отзовават на повика на стопаните си, съобщиха неотдавна японски учени. Възможно е именно поради тази причина повече собственици на кучета да се определят като по-щастливи от "родителите" на писани, пише списание "Пийпъл", цитирано т БТА.

Проучване на специалисти от Чикагския университет, покриващо разнообразни теми, показва, че повече собственици на кучета (36%), отколкото стопани на котки (18%), се определят като "много щастливи".

Допитването сочи още, че е по-вероятно "родителите" на кучета да са семейни и да притежават собствен дом - фактори, които също допринасят хората да се чувстват доволни от живота.

Авторите на проучването са установили също, че по-голям процент собственици на кучета съобщават, че имат по-близка връзка с питомеца си, възприемат го като член на семейството и намират утеха в "косматото му присъствие".

Независимо дали стопаните на кучета и котки ще се съгласят с резултатите от допитването, неоспорим факт е, че домашните любимци правят живота по-хубав.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама