Шефът на КПКОНПИ осигури достъп до терасата си

15:39, 09 апр 19 / Политика 25 920 Topnovini
1
2

Столичната община започна проверка законни ли са постройките върху терасата на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Днес кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова съобщи пред bTV, че Георгиев е осигурил достъп до терасата и е съдействал на общината.

Проверката ще отнеме 2 седмици. Преди дни от общината обявиха, че разполагали с информация още от 2012 г., че на терасата покрив е имало постройки без нужните документи.

Ще съборят ли терасата на Пламен Георгиев?

Предишният собственик на имота обаче не допускал инспекторите до терена, а папката с проверката отлежавала с години. Ако се установи незаконно строителство, то трябва да бъде съборено от собственика в срок между 1 и 3 месеца. Собственикът може да обжалва решението за премахване пред съда.

Може и да накара продавача да му върне част от парите, ако при продажбата е платил и за постройките на терасата, а те се окажат незаконни.

Има и вратички в закона, които да спасят вече построеното, ако то е допустимо според архитектурните изисквания. Ако се стигне до варианта спасяване чрез узаконяване на постройките, Пламен Георгиев ще трябва да има и съгласието на всеки един от съседите си.

Човек от кооперацията беше категоричен, че за постройките горе съседите не са давали разрешение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани