Над 2000 мигранти са спрени край Одрин за седмица

08:30, 10 апр 19 / Свят 25 1258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 2000 нелегални мигранти са били спрени от силите за сигурност от миналата седмица, когато слухове и фалшиви новини за "отваряне на границите" доведоха още хора до сухопътната граница на Турция с Гърция. Маршрутът е обичаен за мигрантите, но не е случайно, че те масово пристигат в Одрин, надявайки се да се промъкнат в Гърция.

Повече от 2000 нелегални имигранти са били заловени от силите за сигурност в провинцията от 4 април насам и тази нова тенденция се дължи на слуховете в социалните медии, придружени с фалшиви новини, че граничният пункт ще бъде отворен за мигранти, пътуващи до Европа, съобщи в. "Сабах", предаде БГНЕС.

Маринов и Каракачанов: Ситуацията по границата е под контрол

Силите за сигурност работят денонощно в райони близо до границата и в центъра на Одрин и се опитват да убедят мигрантите с редовни документи да се върнат в градовете, от които са пристигнали. Други без документи са настанявани в бежански центрове в провинцията. Сцени в Одрин напомнят за друг масов нелегален мигрантски опит преди четири години, когато сред сирийските бежанци се понесе слух, че европейските страни ще приемат повече бежанци.

Палатковият лагер пред бежанския център в Солун вече е разчистен

Организирани в социалните медии в групи под надслов "Конвой Надежда“ и "Пътуване към надеждата“, мигрантите се качват на таксита, автобуси и влакове до Одрин, принуждавайки силите за сигурност да патрулират по всички пътища към провинцията и да установят контролни пунктове, за да ги спират.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама