Спас Гърневски: В ГЕРБ дисциплината е невероятна - има ли съмнение, отиват си министри

08:37, 10 апр 19 / Политика 25 298 Topnovini
1

„За пръв път през последните 30 години виждам в ГЕРБ един изключително висок стандарт, наложен от премиера и лидера на ГЕРБ г-н Борисов. Дисциплината е невероятна. При най-малката сянка за съмнение, виждате – отиват си депутати, министри. Докато аршина в опозицията е друг. Г-жа Йончева, която е обвинена в пране на крупни суми с повдигнато обвинение, в момента е водач на европейската им листа. Манол Генов - депутат, купувал гласове, което е най-тежкото престъпление в политиката, си стои в партията и ни учи на морал”. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски по Нова телевизия.

Костадин Паскалев от БСП: Оставка на кабинета е единственият почтен ход след „Апартамент гейт”

„Групата е единна, силна и продължава да работи. Няма вътрешно напрежение, защото високият стандарт автоматично отстранява при най-малката сянка на съмнение и няма възможност за вътрешни колизии”, каза още той. "Дисциплината е невероятна, едва ли някой ще си помисли да си купи и едно пакетче семки на данъчна цена", коментира Гърневски.

По думите му нещата в политиката към днешна дата са "доста особени". "Сериозните наблюдатели, тези, които следят политиката отблизо, са наясно че в България тече опит за пълзящ преврат – да бъде свалено правителството. Този опит идва от онези, които от първия ден на това правителство започнаха война срещу него. Има десетки примери – опити за фалшиви новини, за интриги, за разделение на обществото. Всичко това е опит да бъде спрян европейският път на страната”, заяви още Спас Гърневски.

Стойчо Стойчев: "Апартамент" е мръсна дума. Реабилитираха Виденов, който фалира страната, защото живеел в панелка

Относно „Апартаментгейт”, той коментира: „В крайна сметка, като се поразрови в страни от ГЕРБ, маса хора попаднаха в тази класификация „Апартаментгейт”. Ако разровите във всички тези сгради, в които имоти са закупили определени политици, не само от ГЕРБ, ако проверите всички други които живеят в тези сгради, ще видите, че най-вероятно процедурите за закупуване на имот са същите. Т.е. в имотният пазар има нещо много нелогично и там трябва да се погледне много сериозно".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани