Снимката, заради която можем да влезем в затвора

10:20, 10 апр 19 / Любопитно 25 1848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остров Пукет безспорно е една от най-предпочитаните и посещавани туристически дестинации по света. На парчето земя, което е част от Тайланд, има десетки плажове, всеки със своя чар.

Един от най-любимите на мнозина е Май Кхао. И не толкова заради кристалните води, а заради възможността да си направим впечатляваща снимка с кацащ самолет над главата ни.

Летището на Пукет е достатъчно близо до плажната ивица, за да може да заснемем кадри, на които изглежда сякаш подпираме огромната машина с ръцете си. А после веднага споделяме в Instagram, нали?!

Но положението скоро ще е - който снимал, снимал. "Пистата за селфита", както някои наричат плажа, скоро няма да бъде любима атракция на туристите, защото местните власти предвиждат въвеждането на сурови наказания за екстремните снимки. 

Причината е, че скачащите хора на фона на кацащия самолет разсейват и стресират пилотите, които в този момент управляват ръчно приземяването. Голям проблем са и летящите дронове, които могат да предизвикат смущения в техниката и да създадат риск за благополучното кацане.

Затова част от плажа Май Кхао ще стане част от нова, разширена зона за сигурност, до която туристите няма да имат достъп съвсем скоро. Ако все пак има смелчаци, които не искат да си тръгнат от Пукет без снимка с кацащ самолет, трябва да са наясно, че наказанието може да е доста солено - не само парична глоба, но и затвор. А най-строгото наказание, което се предвижда е... смъртна присъда.

Все още не е ясно при какви обстоятелства може да се приложи именно тя. Местните пък, които разчитат само и единствено на туристите, за да се изхранват, предвиждат голям отлив, ако тези мерки влязат в сила, предава Daily Mail.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама