"Атака" се регистрира в ЦИК за европейските избори

12:56, 10 апр 19 / Политика 25 1363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Атака“ се регистрира в ЦИК за европейските избори на 26 май. Лидерът на партията Волен Сидеров посочи, че са събрани над 4000 подписа.

Листата не е готова, тъй като в момента тече Политическа академия – това е едно предаване и състезание, което тече всеки ден и аз съм жури. В него участват млади хора, които не са членове на партиен актив, не са били депутати“, заяви лидерът на „Атака“. Сидеров обясни, че кандидатстването за предаването е до 21 април, а след това зрителите ще подредят листата. „Т.е. аз за първи път давам възможност млади и неопетнени хора да бъдат подредени според волята на зрителите“, каза още той.

Бяхме готови да участваме на евроизборите заедно с ВМРО без да имаме претенции за места, но те не пожелаха“, каза пред журналисти лидерът на „Атака“.

Сидеров допълни, че НФСБ е била партията, която е предопределила явяването на „Обединени патриоти“ поотделно, като е казала, че категорично няма да се яви на тези избори с „Атака“.

„ВМРО пък не посмя да се яви заедно с нас, което също им предложих. Бях готов да не участвам в листата, да приема техните кандидати, да нямам претенции за места, но въпреки това ВМРО не пожелаха, тъй като това щяло да развали след това управленската коалиция по тяхно мнение. Така е по принуда ние – трите партии, се регистрираме поотделно“, обясни Сидеров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама