Отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката

07:40, 12 апр 19 25 970 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес е Международният ден на авиацията и космонавтиката. 

По случай празника в музея в Пловдив ще бъде представена  фотодокументалната изложба „България и Космосът“. Тя е  посветена на българските проучвания за овладяване на Космоса и 40-ата годишнина от полета на Георги Иванов.

Учени от Института по механика към БАН пък ще покажат работат си по създаването на революционна система за многократно използване на ракетен носител. 

Военновъздушната учебна база „Георги Бенковски” ще бъде домакин на открит летателен ден по повод 40-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката.

Ще се проведе статичен показ на авиационна, самолетообслужваща и специална техника. Гостите ще имат възможност да разгледат и да се запознаят с летателните характеристики на самолети L-29, „Pilatus“ - 9М и тренировъчния самолет L-39 „Albatros“.

Ще бъдат представени специализирани средства за противовъздушна отбрана - транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина. Ще могат да разгледат противопожарния автомобил „Мерцедес АКТРОС” и неговото специално оборудване. Ще бъдат представени и различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама