Борисов: Говорихме за Brexit до 4 сутринта, обсъдихме всяка думичка

11:35, 11 апр 19 / Политика 25 1135 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Към 4 часа българско време приключихме и приехме този компромис - 31-ви октомври. Приехме такива решения, всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла. Зададохме много въпроси на г-жа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в срока до 31-ви октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права, трябва да проведе избори". Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Отлагат Brexit до 31-ви октомври

"Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, те излизат на първо число на месеца, който идва. Дава им се тази възможност. Много часове отидоха да се намери най-добрата форма на изразите, че ние много ги оценяваме, но в същото време те ще се държат отговорно. Всички започват и свършват изреченията с това, че Brexit без сделка е шок и ужас", добави той.

Тереза Мей иска Великобритания да напусне ЕС възможно най-бързо

"Интересът на българските граждани там изисква да положим всичките си усилия. Не съм си тръгнал по-оптимист днес. Длъжен съм да обясня, че сме положили всички огромни усилия", каза Борисов.

"Хората, които направиха Brexit, вече не ги чувам в английската политика, а сега всички останали се чудим по нощите как да направим сделка", каза премиерът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама