Борисов разпореди на Младенов проверка на директора на МВР-Габрово

12:35, 11 апр 19 / Политика 25 1811 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От Брюксел премиерът Борисов коментира ситуацията в Габрово. Той заяви, че е разпоредил на вътрешния министър да провери директора на Областната дирекция на МВР в Габрово.

"Томислав Дончев е там. С Младен Маринов, Гребенаров пратихме, както и жандармерия, за да може да се запази спокойствието и живота и здравето на всички. Надявам се мерките, когато минат днес, тези виновни лица, независимо от какъв произход, български граждани са, да си понесат наказанията. Има ли избори етническо напрежение веднага се вдига и се търсят подобни прояви", коментира Борисов.

Повдигнаха обвинения на тримата задържани за побоя в Габрово

"Хора с присъди условни, с такова минало видно от записа, достъпен за всички се е получило така. Чувството за справедливост на хората там. Габрово е хубав град, завод след завод се строи и това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи препитание. Роми там работят с машини за кабели за "Мерцедес", които се изнасят в Европа", отбеляза още премиерът.

"Има ли избори етническото напрежение се вдига. Възложил съм на Маринов да направи оценка", каза премиерът.

Каракачанов: Полицията си върши работата, местната власт – не

"От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента в който се спра на него, пристига и вика: Знаеш ли, че майка ми и баща ми и кака ми е направил една сделка, дали няма да се разгледа по лош начин", каза той.

"Сега щом проверяват на всички апартаменти, къщи тераси, виждате, че навсякъде, зависимо от това какво искаш да тълкуваш може да намериш всякаква информация. Аз съм възложил на Горанов да проучи австрийския и немския модел. Ако имаше система, нямаше да има въпроси", каза той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама