Петима министри ще отговарят на въпроси на депутати

06:40, 12 апр 19 / Политика 25 559 Topnovini

Петима министри - Нено Димов, Росен Желязков, Николина Ангелкова, Петя Аврамова и Кирил Ананиев, ще отговарят на въпроси на депутати по време на редовния парламентарен контрол.

Първи пред депутатите ще застане министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще отговаря на шест въпроса. Сред питанията към него са и въпроси, касаещи качеството на атмосферния въздух в София, състоянието на защитените местности „Шабленско езеро“ и „Дуранкулашко езеро“, както и за екологичното състояние на река Драговищица, която бе замърсена от мина в село Карманица, Република Сърбия.

На един въпрос ще отговаря министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков - за мост на река Дунав между Силистра и Кълъраш.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще отчете пред депутатите постигнатите резултати за изминалия зимен сезон и ще представи мерки против некоректни туроператори.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на въпроси за ремонти на пътища и строителството на кръгово кръстовище на републиканския път I-5 между Димитровград и Хасково.

Към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са отправени три питания – относно многопрофилната болница за активно лечение " Христо Ботев“ в град Враца и възможностите за оказване на регламентирана държавна помощ на лечебното заведение; относно мерки за подобряване на лабораторните условия в Районните здравни инспекции, и относно централизирана обществена поръчка за търговията на лекарствени продукти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 106 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.