Румен Радев към българите в Катар: Нашите посланици сте всички вие

09:40, 12 апр 19 / Политика 25 1285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев благодари на българите в Катар за популяризирането на българските инициативи и традиции. В Доха той изрази надежда, че част от сънародниците ни в близкоизточната държава могат да се завърнат в родината.

Радев представи на шейха на Катар проект за биотехнологичен парк

Макар и на разстояние от 3000 км, България и Катар се сближават. За това помага доверието, спечелено от българите в Доха, обяви президентът.

„Нашите посланици тук сте всички вие, които оставяте следа след себе си. Катар от своя страна може да бъде пример как от пустинята става градина. Това може да бъде пример и за нас, които ако не сме единни като нация в критични ситуации, можем да направим обратното много лесно”, отбеляза Радев.

В Катар живеят 400 висококвалифицирани специалисти в областта на високите технологии, строителството, образованието, науката и въздушния транспорт.

В Доха живеят и възпитаници на български университети.

„Аз имам духовна връзка с тази страна и с моето семейство редовно отиваме там през лятото. Имам много приятели все още в България, които останаха там”, заяви Мохамед Дауд Ел Али, журналист в арабска медия.

За Мохамед българският език е прозорец, който помага в работата му. Въпреки че е завършил магистратурата си у нас през 90-те години, той и днес продължава да следи съвременната българска литература.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама