Разбиха работилница за фалшиви документи в Шумен

13:36, 12 апр 19 25 2380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работилница за фалшиви документи за самоличност разби полицията в Шумен. 33-годишен жител на областния град е задържан като организатор на затворения цикъл на производство. 

„Мъжът е превърнал апартамента си в паспортно бюро“, обясни старши комисар Ялчън Расим, директор на Областната дирекция на МВР. 

В дома на задържания и в семеен имот в Салманово са открити 20 броя български и чужди документи за самоличност, 100 пластики за лични карти и шофьорски книжки, матрици и техника за печат. Изработените фалшиви документи са с изключително качество. Част от материалите са поръчвани по интернет. 

По информация на задържания, 60 лв. е струвала фалшивата лична карта, а 100 лв. задграничният паспорт. Тепърва ще се установява колко души са закупили такива документи. 

Една от версиите е, че фалшификаторът е работил с бежанци. Шуменецът е осъждан за шофиране в нетрезво състояние, а в имота му в Салманово са открити 2,5 кг. марихуана. Законът предвижда  до 10 години лишаване от свобода за издаване на фалшиви документи за самоличност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама