Борисов: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка

15:07, 12 апр 19 / Политика 25 1783 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи. Като се прибера, и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром, извършил престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други органи няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции, щом се прибера". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод ескалацията на напрежението след побой над продавач в супермаркет в Габрово.

Образуваха наказателни производства след протестите в Габрово

"Вече сме 17+1. Това, което стартирахме в София миналата година, Гърция вече е присъединена. Друго - мозъчният тръст на вече 17+1 ще е в София. Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай", каза още Борисов след икономическия и търговски форум „16+1“, който е част от Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост, ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обясни още Борисов. И допълни: "Едно птиченце ми подсказва, че Берлинският процес догодина пак ще е в София".

"Аз отговарям за рамката. Със самата сделка за F-16 не се занимавам, дори съм забранил да ми докладват. На летците ни съм обещал нови самолети, които да издигнат българската авиация. Парите са отделени. Когато стане факт сделката, влизаме и плащаме. Преди парламентът да излезе във ваканция, въпреки че някои са във ваканция от доста време, ще решим за тази сделка. Искаме най-доброто и най-сигурното. Аз отговарям за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. Оттам нататък пред вас ще отговарят съответните органи. Целта е да имаме най-добрия самолет на най-добрата цена. Правят се компромиси и от двете страни", каза още министър-председателят по темата със закупуването на нови изтребители за армията ни. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама