Фараж регистрира партия "Brexit"

15:50, 12 апр 19 / Свят 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Найджъл Фараж регистрира своята нова партия "Brexit", като обеща „революция в британската политика” и подчерта, че „няма да го има вече доброто момче”, съобщи "Политико", цитиран от БГНЕС.

Говорейки в Ковънтри, Фарадж обвини британските политици за „управляващия упадък” добавяйки - „искрено вярвам, че тази нация, сега, сме лъвове е водени от магарета.”

„Вярвам, че можем да спечелим тези европейски избори и отново да върнем страха от Бога у членовете в парламента в Уестминстър – те не заслужават нещо по-малко от това след това, което ни причиниха”, заяви той.

Във вестник "Телеграф", Фараж твърди, че неговата партия е успяла да събере 750 000 паунда за 10 дни и повече от 1 000 човека са се кандидатирали за европейските избори. „За 25 години в политиката никога не съм виждал подобна реакция”, написа той.

Говорейки през радио BBC, Фараж атакува бившата си Британска партия на независимостта (UKIP). Той каза, че няма „разлика в партията "Brexit" и UKIP по отношение на политиката и членовете”, но има огромна разлика, в това че UKIP „позволиха на крайнодесните да се присъединят и да превземат партията, страхувам се, че името е опетнено”.

Той каза, че партия "Brexit" ще бъде „дълбоко нетолерантна към всякаква нетърпимост”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама