Как да останем красиви след раждането

10:10, 13 апр 19 / Любопитно 25 1595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка майка знае, че чувството да носиш дете в себе си, още повече да го отглеждаш, не може да се сравни с нищо друго на света. Да, действително да си майка е най-прекрасното нещо, но не бива да забравяме, че освен майки сме и жени. Трябва да полагаме грижи за себе си и да изглеждаме красиви. Ето няколко трикчета, с които да се погрижите за себе си след раждането:



Тялото отвътре

Предизвикайте себе си да се храните здравословно. Например цял месец си правете закуска, която да съдържа плодове, ядки, чия, киноа и изобщо всичко, което е по вкуса ви. Тази закуска не само ще ви зареди с енергия, а ще се чувствате сити цял ден. Освен всичко тя върши страхотна работа срещу пролетна умора, а и по някакъв начин ви кара да искате на поемате повече вода. Особено, ако сте от хората, които не пият достатъчно вода през деня и трябва да се насилвате, за да поемате необходимото количество. А отслабването и здравият сън са още един плюс, който няма как да пренебрегнем.

Косата



Косопадът е другото неприятно следствие от бременността. Ако по време на бременността сте се радвали на лъскава грива, уви, след раждането често се случва да видите косата си да капе. Това не само докарва стрес, но и ниско самочувствие. Един от домашните трикове срещу косопад е загрято рициново масло. Нанасяте го по косата и увивате с кърпа за 60 минути. След това изплаквате обилно. Вторият трик е маска с яйце. Разбъркайте го, докато стане на пяна и след това добавете лимонов сок и бадемово масло. В комбинация двете маски намаляват косопада и стимулират растежа на нова коса. 

Кожата



Често след раждането кожата се изсушава изключително много. На помощ ни идват какаовото масло и кокосовото масло. Кожата става не само по-мека и еластична, но и се предотвратява появата на стрии. Най-добре е да започнете с тези масла още по време на бременността. 

Още една интересна идея с кокосовото и какаовото масло – ако ви е останало червило, което сте използвали чак до пластмасата, може да изгребете остатъка от него в гилзата, да добавите от двете масла, да ги разбъркате и разтопите на водна баня. Всичко това изсипвате в празно бурканче и VOILA! – имате страхотен балсам за устни с цвят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама