Google откри лаборатория по изкуствен интелект в Африка

12:40, 13 апр 19 / Свят 25 800 Шрифт:
Topnovini

Американският технологичен гигант "Гугъл" (Googleизбра Гана, за да открие първата си лаборатория за изследвания, специализирана в изкуствения интелект. Това решение е израз на желанието на компанията да отговори на социално-икономическите и политическите проблеми, както и на свързаните с опазването на околната среда, пред които е изправен континентът, информира Франс прес.

Подобни технологични лаборатории вече има в най-големите градове в Северното полукълбо (ТокиоЦюрихМонреалПариж и други), но откриването на един от тях в Акра по-рано тази седмица е малка технологична революция в Африка, отбелязва Франс прес.
 
Как да се използва изкуственият интелект, за да се намали недостигът на лекарства или да се помогне за ранното откриване на ракови заболявания? Как да се помогне на дребните селскостопански производители за тяхната реколта или на занаятчиите да откриват проблемите при използването на техните машини? Как да се предотвратяват природни катастрофи? Африка е изправена пред многобройни предизвикателства и използването на изкуствения интелект тук може да се окаже по-важно, отколкото другаде, коментира Мустафа Сиса, директор на новия център на Гугъл в Акра.

Африка е сред привлекателните континенти за водещите технологични компании, известни със съкращението Гефа - от Гугъл, Епъл (Apple), Фейсбук (Facebook) и Амазон (Amazon) - заради огромния пазар, който представлява.

Днес 60 процента от 1,2-ата милиарда африканци са на възраст под 24 години, а до 2050-а се очаква населението да се удвои, за да достигне 2,4 милиарда души.

Nice article about our @GoogleAI Research Center in Accra, Ghana. We've been fortunate to attract a great team with a wide range of backgrounds to tackle basic AI research, as well as the application of AI to important problems!https://t.co/P1eBCy8i2h

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама