Изсипаха тонове пръст върху скалите в Черноморец

20:30, 13 апр 19 25 1307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отново напрежение по Южното Черноморие. Тонове инертни материали са изсипани върху скалите на брега на морето в Черноморец. За това сигнализираха жители на курортното градче.

Камионите и багерите били забелязани вчера следобед и само намесата на местните хора спряла дейността им.

Местни видели камионите, натоварени с инертни материали в петък следобед. Движели се към брега на морето, където има все още незастроени терени. Дори успели да ги заснемат. Позвънили на телефон 112, за да спрат работата им.

„Едни над 50 камиона със скална маса, които минавали през града ни се оказа, че изсипват скалната маса върху скалите на Черноморец”, коментира Яна Николова – жител на Черноморец.

„Просто не можем да го възприемем. Как може да се изсипват върху скалите, което е едно богатство в Черноморец, и не само в Черноморец?”, каза пред NOVA друг жител на Черноморец – Георги Димитров.

Свидетел на засипването станали и работници от съседните къщи. Разказват, че на място пристигнали полиция и служители на община Созопол.

„И защо се изсипват тези камиони тук, те просто направиха гробище. Те си знаят, доколкото знам е имало план тук да се прави път. Не съм лицето, което трябва да им задава въпроса дали имат разрешение. Има си органи, инстанции, които трябва да си вършат работата”, заяви работникът Стоян Панайотов.

Кметът на Черноморец получил информация от отдел „Незаконно строителство” в община Созопол. „Имат разрешение за прекарване на водопровод, но тъй като улицата не е изградена, започват да изграждат улица, за да могат да прекарат водопровод. Само че констатирано е от общината, че материалът, с който започнат да изграждат улицата не отговаря на материала за изграждането на улица и насипването е спряно”, заяви кметът на Черноморец Добри Добрев.

На място екип на Нова телевизия повика експерт от Регионалната еко-инспекция. „На пръв поглед не можем да уточним дали има засипване върху скалните образувания, тъй като трябва да се направят по-точни измервания”, коментира Елена Паспалева от РИОСВ-Бургас.

В понеделник РИОСВ ще направи своите проверки, а в Созопол била насрочена среща между представители на общината, инвеститора и изпълнителите.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама