Борисов: Идването ми е ясна подкрепа за Цветан Цветанов и листата на ГЕРБ

16:43, 14 апр 19 / Политика 25 1867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Само един човек имат опонентите ни, който може би нещо разбира от европейска работа, нещо може би - г-жа Деница Златева. От там нататък всичко е шпионин - Държавна сигурност. Убеден съм, че дори и Русия нямат нищо общо с листата на БСП", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на предизборната платформа.

"Тези евроизбори стават важни не заради властта или колко хора ще вкараме в ЕП, а стават важни, защото действително много Троянски коне ще влязат в парламента", каза той.

"Бях сигурен и исках да се обзаложа за Иво Христов, защото ги гледах как се гледат онзи ден с Корнелия Нинова. Видях ги, някой ме опровергаха, защото той  стоял зад нея ...Три часа все едно никой не се обръща и стои като истукан", заяви Бойко  Борисов.

"По всяка една тема показахте компетентност и няма шанс по нито една тема някой да ви надбори", каза премиерът на кандидатите за евродепутати.

"Затова съм сигурен, че ще започват и ще свършват с апартаменти и с тераси. Ние шамарите си ги изядохме, уроците си ги научихме", добави Борисов.

Той си позволи да коментира и това, че Сергей Станишев не е част от евролистата на БСП:  "В момента имаме само един българин на висок пост и това е Сергей Станишев, лидер на ПЕС, левият Манфред Вебер". "Невключването му в листата показва, че нашите опоненти вече нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието навън“, коментира още Бойко Борисов.

"Много готино е да се закачиш със знамето на разследващ журналист, но въпросът е какво разследване си направил, като си бил в сянката на премиера", каза още премиерът Бойко Борисов.

„Колкото повече се отдалечаваме от председателството, толкова повече се въздиша по нашето председателство. България се дава за пример със справяне с мигрантската вълна навсякъде. И сега понеже няма мигранти, бъдете внимателни по места да не разиграят пак етническата карта с някоя и друга провокация“, заяви Борисов. „Защото те нямат какво да кажат, нямат един успех, който да покажат. Разбирам да се закичиш със знамето на разследващ журналист – много готино звучи. Много готино е да биеш по човека, арестувал "Наглите", спрял отвличанията и т.н. Въпросът е, като си бил разследващ журналисти и четири години си бил в сянката на премиера – какво разследване си направил тогава. Или си разследващ журналист само когато си в опозиция. Ами, и ние като станем опозиция някой ден, ще станем разследващи журналисти“, коментира Борисов.

"10-те млрд. лв., които БСП са крали, искат да ги припишат на нас", добави Борисов. „Говорят, че по 10 млрд. лв. сме крали на годината – те знаят, че една лъжа сто пъти, като се повтори, става истина. И на КСНС попитах щом се крадат, първо да видим откъде – как ще се откраднат 10 млрд.“, заяви премиерът. „Сигурно техните 10 млрд. лв., които са крали, искат да ги припишат на нас“, каза още Борисов. „Червените олигарси много добре са знаели, че като дойде ГЕРБ на власт ще правим пътища и навсякъде са изкупени кариери и земи. И сега протестират“, коментира той и посочи, че предстои в най-скоро време да се направят поне две първи копки в Северна България.

Борисов се обърна към кандидатите за евродепутати с думите: „Нанесоха ни тежък удар, сами сме си виновни. Убеждавайте хората, че ще бъдем по-добри. Тези хора си измислят, легендират си – не случайно са деца на такива семейства. Измислят си легенда като всеки разузнавач, така вярват в легендата, че са разследващи и еди-какви си. Те са забравили всичко друго и си вярват, че са борци. Това е много тежък синдром“.

Лидерът на ГЕРБ поясни още в началото, че не е имал намерение да присъства на събитието, но се е почувствал горд и заради това е решил да го уважи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама