Мишел Обама представи автобиографията си в Лондон

09:21, 15 апр 19 / Любопитно 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама очарова хиляди британци вчера, като разказа анекдоти за срещата си с "прекрасната, топла и забавна" кралица Елизабет Втора и похвали разноликия Лондон на представянето на автобиографията си, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Мнозина от присъстващите са пътували часове, за да бъдат на събитието. Съпругата на бившия президент Обама се смя заедно с публиката, напомняйки какъв фурор предизвикала през 2009 г., като обгърнала с ръка раменете на кралицата в разрез с дворцовия протокол.

Тя обясни, че по-късно се научила да държи ръцете си сключени или зад гърба си, за да сдържа неволни жестове. Но г-жа Обама каза, че не съжалява за случката с кралицата: "Не знам дали можех да се държа по друг начин, защото това беше естествена човешка реакция". Бившата първа дама изказа възхищение към кралицата с думите: "Това са моите впечатления - такава топлота, изисканост, интелигентност и остроумие - харесвам я".

На въпрос на водещия какъв съвет би дала на британците, за да запазят спокойствие в бурно време - вероятен намек за политическите разделения, свързани с Брекзит, г-жа Обама отвърна, че Лондон е уникален и трябва да цени високо разнообразието си. "Лондон е прекрасен град. Харесва ми, защото е истински представителен за разнообразието в света по начин, който не можете да видите в други градове, дори в Съединените щати", каза Мишел Обама и предизвика аплодисменти.

Г-жа Обама е на обиколка за представяне на книгата си, озаглавена "Becoming". Тя вече я представи в Северна Америка и Скандинавия, а след Лондон ще отиде в Париж и Амстердам.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама