ТОП 5 на най-предпочитаните летни дестинации от български туристи за 2019г.

18:20, 15 апр 19 / Любопитно 25 1745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турция
Тунис
Мароко
Гърция
Египет
Турция

Отново дойде това време от годината, когато температурите се покачват и всички започваме да мечтаем за лятната почивка. Пазарът предлага наистина голямо разнообразие от дестинации и варианти, от които да изберем най-подходящия за нас, семейството и приятелите ни, но кои са в действителност най-предпочитаните от българските туристи дестинации за 2019г.:

Гърция

С всяка изминала година процентът на български туристи, почиващи в южната ни съседка се увеличава. Като основна причина се изтъква близостта до България, но това далеч не е единственото, което отчитаме като плюс - пясъчни бели плажове, отличени със син флаг, кристални води, добро обслужване и вкусна храна правят Гърция примамлива дестинация за лятната ни почивка. Българските туристи посещават предимно Северна Гърция, Халкидики и Олимпийската ривиера, както и все по-често островите Лефкада, Закинтос, Миконос, Санторини, Тасос и др. Близостта до България позволява да отидем, както със собствен транспорт, така и с организирани автобуси, без да изгубим безкрайно много време в път.

Гърция ви очаква с нетърпение и примамливи оферти, които можете да откриете на:

https://www.newwave.bg/deals/promo/gyrcia-ekskluzivno-naj-dobra-cena-za-pochivka.aspx

Турция

Когато стане въпрос за 5 звездна All inclusive почивка голяма част от българските туристи посочват Турция. Чартърните програми от София и Варна до Анталия, Бодрум, както и автобусните програми до Мармарис, Дидим, Кушадасъ, Кападикия и други курорти предлагат на своите гости всичко, което е необходимо за една наистина качествена и незабравима лятна почивка. Луксозни комплекси, разположени на обширни територии със собствени плажове и изобилие от вкусна храна, предлагат отлично съотношение цена - качество.

https://www.newwave.bg/pochivka/evropa/turcia.aspx

Египет

Какво по-хубаво от това да съчетаем почивка по плажовете на Хургада с посещение на пирамидите в Кайро или пък круиз по река Нил?

Египет привлича туристи от цял свят със своята история и забележителности, а през последните години е една от най-предпочитаните дестинации от българските туристи. Сафари в пустинята, гмуркане в Червено море, посещение на Долината на Кралете, както и още много невероятни приключения могат да станат част от вашата почивка в страната на Фараоните.  Чартърни програми за 7 нощувки от София и Варна са перфектния избор, за да може да се насладим, както на белите плажове на Червено море, така и за да се потопим в безкрайно необятната история на Египет.

https://www.newwave.bg/pochivka/afrika/egipet.aspx

Мароко

За тези от вас, които Ориентът е притегателна сила, то със сигурност една от най-предпочитаните дестинации за почивка е Мароко. Красиви плажове, топъл климат и усещане като от приказка- Мароко е мястото, което ще ви остави запленени. Посещавайки Мароко ще имате уникалната възможност да се разходите по автентичните малки улички на Маракеш и Фес, а Казабланка ще сбъдне желанията и на най-взискателните от нас със своя нощен живот, бутици на световно известни дизайнери и безкрайни плажни ивици. Директните полети до Мароко от София набират голяма популярност сред българските туристи през последните години и тази тенденция се очертава да се засили и през 2019г.

https://www.newwave.bg/ekskurzii/sys-samolet/maroko.aspx

Тунис

Още една силно предпочитана дестинация за летни приключения. Столицата Тунис с население около 2 млн. души предлага на своите посетители множество атракции, страхотен нощен живот, модерен лайфстайл и разбира се райски плажове. Туристите могат да се насладят на безкрайна плажна ивица с бял пясък, тюркоазени води и многообразие от приключения като водни ски, парасейлинг, разходка с „пиратски“ кораб и много други. Курорти като Хамамет и Монастир, Порт Ел Кантауи и остров Джерба, предлагат всичко необходимо за комфортния престой, както и доста лукс за най-претенциозните. Тези от вас, които искат да се повозят на АТВ или на яздят камила, то пустинята Сахара е на ваше разположение. А тези от вас, които са избрали вече своята All Inclusive почивка в Тунис, нека все пак намерят време да опитат и местните специалитети, които се приготвят по улиците и примамват с екзотични подправки и аромати.

https://www.newwave.bg/pochivka/afrika/tunis.aspx

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама