Ваклин искал лично отмъщение и вендета

18:55, 15 апр 19 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров се отказал от показанията си по делото "Иванчева", защото преди е бил натискан от служители на КПКОНПИ. Това заяви вече и пред журналисти Петко Дюлгеров, след като беше осъден на първа инстанция от Специализирания наказателен съд. 

Припомняме, на последното заседание по делото срещу Иванчева стана ясно, че Петко Дюлгеров се е отметна от показанията си, дадени в досъдебна фаза. Присъдата на Дюлгеров е 12 години затвор.

Петко Дюлгеров обаче не каза дали е имало натиск от страна на прокуратурата.

По думите на Дюлгеров обвинението му е една много добре замислена провокация, защото Ваклин си говори с оферти от прокуратурата как да се махне Иванчева.
По думите на Дюлгеров между Ваклин и Иванчева имало конфликт и Ваклин искал лично отмъщение и вендета.

Самата му връзка с Ваклин Дюлгеров обясни като контакт през председателя на строителните предприемачи Георги Шопов. А парите, които е получил от Ваклин като хонорар, с който да се оперира в Турция. Ставало въпрос за 14-15 000 евро хонорар и Ваклин искал да му ги даде много по-рано. Дюлгеров обаче отказал такъв вариант с мотив, че искал да помогне на строителния предприемач да свърши работата, да му придвижи бизнеса и нещата да вървят.

Петко Дюлгеров не знае какво се е случило с останалите пари. Дюлгеров беше категоричен, че ще обжалва наложената присъда от съда.

Като предистория Дюлгеров разясни пред журналисти, че Александър Ваклин непрекъснато лъже, но никога не му е отговорил на въпроса кой точно е искал пари. Също така Ваклин го провокирал и с какви милиони разполагал, а Дюлгеров се чудел как обикновен човек ходи със 70 000 евро в джоба.

Той се опитал да разреши проблема между Иванчева и Ваклин като се опитал да бъде медиатор между тях. Иванчева била обидена, че Ваклин е пуснал жалба срещу нея и са я викали по институциите. От друга страна обаче и Ваклин го бил лъгал, че е оттеглил жалбата си. Ваклин лъжел Дюлгеров през цялото време и искал среща с Иванчева, която да го увери, че бизнесът му щял да върви по най-бързата процедура.

Адвокат Марияна Тодорова коментира, че не е имало никакви доказателства за проведени срещи между Петко Дюлгеров и Александър Ваклин. Тя недоумява, защо Петко Дюлгеров е осъден затова, че е улеснил искане и е премахнал спънки в неговото помагачество между страните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама