Съпругът на Салма Хайек дарява 100 млн. евро за възстановяването на "Нотр Дам"

07:30, 16 апр 19 / Свят 25 3518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският милиардер и съпруг на холивудската звезда Салма Хайек - Франсоа Анри Пино, обяви, че той и семейството му ще дарят 100 млн. евро за възстановяването на щетите по катедралата "Нотр Дам", нанесени от огромния пожар.

Богатата фамилия притежава редица световноизвестни модни марки и аукционната къща "Кристис". Съобщението за щедрото дарение дойде броени часове след призива на френския президент Еманюел Макрон за събиране на средства за възстановяването на църквата. Днес ще бъде официално открита кампания за дарения.

Oсновната сграда на "Нотр Дам" e спасена

​56-годишният Пино заявил желанието си да помогне пред френско издание. Състоянието на баща му - Франсоа Пино на 82, се оценява на 37.3 млрд. долара.

По-рано Салма Хайек публикува в профила си в Instagram снимка на горящата "Нотр Дам", под която написа: "Подобно на много други хора и аз съм шокирана и изпитвам тъга, гледайки как красотата на "Нотр Дам" се превръща в пепел. Обичам те, Париж!".

Номинираната за "Оскар" актриса и половинката й притежават имение в близост до емблематичната катедрала. Двамата сключиха брак в Париж през 2009 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама