Омбудсманът: Забраната за двойния стандарт при храните е достоен финал на сегашния Европарламент

08:37, 16 апр 19 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Днес Европарламентът в последната си сесия ще обсъди темата с двойните стандарти и утре забраната ще бъде гласувана. Това е един достоен финал на този Европейски парламент. Призовавам всеки персонално днес да се включи в обсъждането, а утре задължително да бъде в пленарна зала и да гласува против съществуването на двойни стандарти. Това е една успешна битка на гражданите в Европа срещу огрмните икономически интереси. Обърнах се към всички омбудсмани да призоват своите евродепутати да защитят своите граждани." Това заяви омбудсманът Мая Манолова по Нова телевизия.

"Партийни листи не коментирам. Всяка партия си има механизми, с които решава дали да спазва, или не, вътрешните си правила. Моята намеса би била възможна, само ако правото на някой гражданин да бъде избиран или да упражни пасивното си право да гласува, бъде накърнено", коментира Манолова и листата на БСП за изборите на 26 май.

Омбудсманът с писма до колегите си от ЕС да призоват към гласуване срещу двойните стандарти

"Важно е какво доверие тези листи ще съберат от българските граждани, което ще видим много скоро. Освен това останаха възможностите за перференции и гражданите могат да пренаредят листите, така че окончателният глас е техен", допълни още тя.

"Още от края на 2017 г. стоя зад протестиращите граждани, които настояваха да поискам проверка за строежа на "Златен век". Чуха се изявления, че инвеститорът няма валидно разрешително за строеж, но в документа за спирането на строежа подобни аргументи така и не са развити. Причината са установени съществени нарушения от строителните книжа и ако те бъдат отстранени, то и строежът ще бъде възстановен", коментира Манолова строежа на "Златен век".

Омбудсманът внесе петиция в Брюксел срещу двойния стандарт на храните

"Интересите на потребителите съвпадат с тези на бизнеса и работодателските организации. С 50% ще се увеличат разходите и това ще рефлектира върху крайните продукти неминуемо", коментира Манолова и искането на превозвачите да се отложи стартирането на толсистемата у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама