Цвета Караянчева към власт и опозиция: Нека чуваме какво ни казва човекът до нас

09:00, 16 апр 19 / Политика 25 1160 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева призова опозицията да се вслушва в мнението на управляващите, както и те да търсят опозицията. Караянчева е във Велико Търново, където днес е кулминацията на честванията за 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

"Нека бъдем по-добри, нека да чуваме повече какво ни казва човекът до нас. Понякога е важно да чуем и какво мисли опозицията. Но и опозицията трябва да се вслушва в мнението на управляващите", призова Караянчева пред БНТ.

С тържествено заседание във Велико Търново отбелязваме 140 години от Търновската конституция

Днес петте парламентарни групи в Народното събрание ще участват в тържественото заседание по случай 140-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Караянчева посочи, че парламентът е започнал да отбелязва годишнината от 5 февруари като акцентът е бил върху това повече граждани да бъдат включени в честванията. "Търновската конституция е една от най-напредничави за своето време. На нейните темели се основава и сегашната конституция на България", добави тя.

Радев: Въплътените в Търновската конституция ценности са отправна точка и днес

Председателят на парламента призна, че днес в парламента "не винаги фактите надделяват" за сметка на страстите, но основната цел на народните представители е да подобрят живота на българските граждани. В името на тази цел се налага и честата смяна на закони - "това е динамиката на времето", посочи председателят на Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама