Образувано е досъдебно производство срещу криминално проявен заради боевете с кучета

10:11, 17 апр 19 25 1302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицията задържа голяма група, организирала боеве с кучета край язовир „Искър”. Участниците са залагали крупни суми, а често битките между животните са се водели до смърт.

В изоставена панелна постройка, част от бивш пионерски лагер, са открити две дървени арени за провеждане на незаконните боеве.

Сигнал е получен в петък срещу събота. При извършената проверка е установено мястото. Задържани са 58 души, обясни пред bTV Юри Николов, зам.-директор ОДМВР-София.

Образувано е досъдебно производство срещу евентуален извършител.

„Лицето е задържано, претърсен е домът му. Той е криминално проявен и тепърва прохожда в този тип престъпна дейност”, обясни Николов.

Останалите задържани са отглеждали кучетата. Залагали са се суми между 500 и 4000 лева.

„В акцията участваха повече от 100 полицаи. Някои от лицата се опитаха да избягат, но успяхме да ги задържим”, информира комисар Стойно Цветков, гл. началник отдел „Разследване” в СДВР.

Девет кучета от порода „питбул” са настанени в клиника. Нито едно от животните не е регистрирано по надлежния ред.

От клиниката обясниха обясниха, че кучетата са в добро състояния. При първоначалния преглед не са установени наранявания. Оттам коментираха, че те не са характерните за боеве, тъй като са много слаби, а поведението им не е като на бойно животно.

На този етап кучетата ще останат в клиниката под наблюдение. Чака се становището на полицията и има готовност да бъдат настанени в приют в Горни Богров за доотглеждане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама