Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира

19:40, 17 апр 19 25 2449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Змията хапе най-силно, когато знае, че умира!”. Това пишат в писмо от ареста бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете вече би трябвало да са в Сливенския затвор, където да излежават присъдата, която им беше наложена на първа инстанция. Според заместник-главния прокурор Иван Гешев тя е справедлива.

„Скъпи приятели,

Пишем ви от ареста, часът е 19:40 и скоро ще се стъмни, лампата едва мъждука и няма да можем да напишем всичко, което искаме да ви кажем.

Змията хапе най-силно, когато знае, че умира!”

Тези думи Десислава Иванчева и Биляна Петрова  пишат  няколко часа след като чуват присъдите си на първа инстанция - 20 години затвор за Иванчева и 15 за Петрова. 

„Убийството причинява много страдание – на близки, роднини. И все пак това са ограничен кръг от хора. Корупцията убива цялата страна”, коментира зам.-главният прокурор Иван Гешев. „Законодателят и Народното събрание са преценили, че подкуп, особено в големи размери и тежък случай, се наказват от 10 до 30 години”.

Затова присъдите не били тежки.

„То е около средния размер и то за Иванчева. За Биляна Петрова и Дюлгеров е около минимума”, заяви Гешев.  

„Да отиде в затвора за 15 дни и да ми каже после дали 15 години са минимума”, коментира Емануил Йорданов – адвокат на Биляна Петрова.

В писмото си двете жени пишат, че за близо четирите месеца, през които са били под домашен арест, са продължили каузите си – помогнали са да се спре поредното застрояване в „Младост”, разкрили и корупция.

„Най-важното – не успяха да ни пречупят и да ни затворят устата – затова ни арестуват пак, за да не продължим разследванията”, се казва в писмото.

„За мен е ясно, че Ваклин е дал 70 000 евро на Дюлгеров. Дюлгеров си е взел 14 000 в джоба. След това ми е ясно, че са задържани. След това се оказва, че имат следи от веществото и двете и че цялата кола свети”, заяви Гешев.

„Ако прегледа физико-химичната експертиза, ще види, че похвателната част на пръстите нямат светещо вещество. Как са ги хванали? С обратната част на ръката ли!? По коланите няма. Как са ги сложили? Със зъби ли?”, попита адвокат Йорданов.

Как и защо? Прокуратура, адвокати и осъдени – всички чакат мотивите на първа инстанция. Междувременно Иванчева и Петрова молят хората да се подпишат, за да участват в  евроизборите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама