Обвиниха 7 души за катастрофата край Своге, трима са ексшефове в АПИ

14:23, 18 апр 19 25 1371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дончо Атанасов
Светослав Глосов

Прокуратурата привлече като обвиняеми още 7 души по случая с тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, а 8 получиха средни телесни повреди.

Сред обвиняемите са Дончо Атанасов и Светослав Глосов- двама бивши членове на Управителния съвет, и директор на дирекция в АПИ. Клиенти на прокуратурата стават още Б.Иванов- изпълнителният директор на “Трейс – София“ ЕАД, изпълнител на ремонта на пътя, И. Иванов- техническият ръководител, С.Трифонов- началникът на Асфалтовата база и  М.Т- инженерът, осъществяващ строителен надзор на строителните дейности.

"На двама членове на УС на АПИ е повдигнато обвинение за престъпление по служба, а 5 лица се обвиняват в престъпление по транспорта, извършено при независимо съпричиняване, заедно с водача на автобуса", съобщават от държавното обвинение.

Ден след трагичния инцидент Окръжната прокуратура в София привлече като обвиняем шофьора на автобуса Григор Григоров. Той е със забрана да напуска страната и с отнета книжка.

Незабавно след настъпване на тежкия инцидент, под ръководството на Окръжна прокуратура – София, започна досъдебно производство. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Прокуратурата ще разследва тежката автобусна катастрофа край Своге в три направления - действията на водача на автобуса, задълженията на транспортната фирма – превозвач и състоянието на пътя, и възложи на екип от следователи от Националната следствена служба провеждане на разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама