Андрей Слабаков и подсъдимият ген. Шивиков влизат в листата на ВМРО

14:55, 18 апр 19 / Политика 25 2050 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Андрей Слабаков и все още подсъдимият генерал Димитър Шивиков влизат в листата на ВМРО за европейските избори. Това съобщи зам.-председателят на партията Искрен Веселинов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

 

"Листата ни не е партийна, а обществена", подчерта той.

За неин водач вече беше избран досегашният евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки, който също е зам.-председател.

След като не успяха да се договорят за обща коалиция с другите две партии от "Обединени патриоти" - НФСБ и "Атака", от формацията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов обявиха, че ще се явят сами.

Според социологическите проучвания обаче те имат шанс да вкарат само един евродепутат и шансовете на Слабаков и Шивиков да влязат в ЕП не са големи. Генералът, бивш командир на 61-ва Стрямска бригада, вече се кандидатира за кмет на Карлово, но загуби.

Веселинов допълни, че се надява скоро напрежението в "Обединени патриоти" да спадне и коалицията да продължи да работи, както досега.

"В Обединените патриоти има конфликт от края на миналата година, когато Валери Симеонов и Волен Сидеров си искаха оставките. Ние предпочетохме да не си партнираме с нито една от двете партии за евроизборите. Вкарването на Ангел Джамбазки в европейския парламент ще означава, че нашите партньори не са оценили правилно ситуацията. Трябва да се застава зад личност, а не зад партия. ВМРО ще продължи да търси единството в патриотичното пространство", изтъкна той.

Депутатът коментира и това, че през следващата година парите на партиите ще намалеят и това може да доведе до изчезването на по-дребните формации. Според него проблемът не е, че партиите получават субсидии, а че някои формации взимат огромни суми, които не могат да изхарчат.

"Ние сме предлагали да се субсидират конкретни дейности. Всяка партия преминала 1% получава финансиране. Може да се говори за вдигане на този процент, но до такъв дебат не се стигна. Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява. За туширането на етническото напрежение е нужна държавна политика. Всичко, което сме предложили като мерки, е внесено в Народното събрание, но чака своя ред", каза още Искрен Веселинов.

По повод етническото напрежение у нас той заяви, че държавата трябва да вземе мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама