Лютви Местан е с парична гаранция от 10 000 лева

13:02, 19 апр 19 25 1992 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан, обявиняем заради тежката катастрофа в Кърджалийско, при която в неделя загина шестмесечно бебе, е с наложена парична гаранция от 10 000 лева.

Отмениха гаранцията от 10 000 лв. на Лютви Местан

С постановление на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Кърджали по отношение на Местан е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Мярката за неотклонение е взета като е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства, заявиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Кърджали.

Прокуратурата започна да събира доказателства за имотите и доходите на Местан

Обвинението на Местан е за извършено престъпление - причиняване на смърт по непредпазливост. Той беше задържан след тежката катастрофа на пътя за КПП „Маказа” на 14-ти април, при която загина 6-месечно бебе, а неговите родители и по-голямо братче пострадаха. В четвъртък Окръжният съд в Кърджали отмени първоначално наложената му гаранцията от 10 000 лева. Беше му наложена от прокуратурата временната мярка за отнемане на свидетелството за управление на МТП и му бе забранено да напуска пределите на страната, без разрешение на прокурора. По жалба на Местан обаче Окръжният съд отмени мярката за неотклонение с основните аргументи, че прокуратурата не е представила доказателства за имотното му състояние, които да обосноват размера на гаранцията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама