Теменужка Петкова: Предизборен трик е да се поставя сега въпросът с цената на тока

16:55, 19 апр 19 25 1708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предизборен трик е да се поставя сега въпросът с цената на тока. Това каза на брифинг министърът на енергетиката Теменужка Петкова, предаде Агенция „Фокус“.

Поскъпване на парното до 108% искат топлофикационни дружества

„На пресконференция господин Таско Ерменков засегна въпроси, свързани с некомпетентно отношение в областта на енергетиката. Затова искам да напомня какво беше състоянието на държавната енергетика в края на 2014 г. - тогава всичко в сектора беше замряло“, посочи министър Петкова.

„Когато някой се опитва да прави внушения, че правителството е некомпетентно в областта на енергетиката, той трябва да си направи сметка какво би могъл да каже в своя защита“, подчерта тя.

Петкова посочи, че с БСП имат добро сътрудничество в енергийната комисия.

„Поради което съм изненадана, че точно сега се повдига темата с енергетиката. Това за мен е предизборен трик – да се постави цената на ел. енергията“, каза още тя.

Енергийният министър посочи, че в заявлението, което НЕК, е направила няма увеличение с 50%. „Същото се отнася и за ЕРП-тата. Всяко едно от тях може да има своите претенции, но регулаторът е този, който ще счете какво е закономерно“, заяви тя. Петкова посочи, че очакваното увеличение на цената на тока е в рамките на годишната инфлация, всичко друго е груба манипулация.

По-рано днес от БСП обвиниха правителството, че управляват непрофесионално енергийната система. 

„БСП винаги е била против необоснованите искания за увеличаване на каквато и да било цена, още повече на жизнено важни стоки и услуги, каквото е електроснабдяването и самата електроенергия“, подчерта народният представител Таско Ерменков на брифинг в централата на партията.

Според него това искане показва, че правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“, както и енергийното министерство, което е принципал на НЕК) са в основата на „непрофесионалното управление на енергийната ни система“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама