Днес са кандидатстудентските изпити по физика, химия и графичен дизайн в Софийския университет

10:30, 21 апр 19 25 1443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 9.00 часа в 255 аудитория в на Ректората започна конкурсният изпит по физика, за който са се записали 51 кандидати. Председател на изпитната комисия е проф. дфзн Виктор Иванов от Физическия факултет на Софийския университет.

Кандидат-студент изтегли тема № 2, по която ще пишат явилите се на днешния изпит.

По време на тегленето присъстваха заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и деканът на Физическия факултет на Софийския университет проф. Александър Драйшу.

Проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите в Алма матер в празничния ден и им пожела да работят съсредоточено и да постигнат успеха към който се стремят – да станат студенти на Софийския университет.

Проф. дфзн Виктор Иванов поздрави кандидатите от името на ръководството на Физическия факултет за това, че са избрали да се явят на изпита по физика и им пожела успех.

С успешно издържан изпит по физика се кандидатства в следните специалности:

„Физика“, „Инженерна физика“, „Ядрена техника и ядрена енергетика“, „Физика и математика“, „Астрофизика, метеорология и геофизика“, „Физика и информатика“, „Медицинска физика“, „Комуникации и физична електроника“, „Квантова и космическа теоретична физика“, „Фотоника и лазерна физика“, „Оптометрия“, „Физика на ядрото и елементарните частици (на английски език)“, „Компютърно инженерство“, „Учител по природни науки в основна степен на образованието“, „Химия и физика“, „Ядрена химия“, „Инженерна химия и съвременни материали“, „Геология“.

В 9.00 часа във Факултета по науки за образованието и изкуствата започна събеседването за кандидатите за специалността „Графичен дизайн“. Подалите заявление за явяване на изпита са 57 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама