Асансьори в цялата страна спират за Деня без асансьори

07:30, 24 апр 19 25 1148 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асансьори в цялата страната спират на 24 април като част от международната инициатива Ден без асансьори. За пета поредна година каузата обединява у нас институции, компании, медии и обществени личности, за да бъде привлечено общественото внимание към темата за това колко важна за здравето е ежедневната физическа активност.

България продължава да е сред страните, чиито граждани не спортуват активно, макар че според последните данни на Евробарометър физическата активност на българите расте.

Идеята е един ден, в който избираме да използваме стълбите вместо асансьора в частни и обществени сгради. Например, институции, медии, големи компании, търговски центрове, метро, летище, болници, университети и други. Асансьорите остават достъпни за хора с увреждания и за тези, които не желаят да се включат.

NowWeMOVE е най-голямата обществена кампания за физическа активност и спорт в Европа. Сдружение „BG Бъди активен“ е национален координатор на кампанията и Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week. Кампанията се гради на три принципа - да се повиши информираността, относно ползите от физическата активност; да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност; да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

Организатор на Деня без асансьори е сдружение „BG Бъди активен“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама