Търновски студенти протестират срещу политическия натиск върху ВТУ

17:30, 22 апр 19 25 1370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студенти от Великотърновския университет негодуват срещу предумишлено провалените според тях избори за допълване на студентската квота в Общото събрание на ВТУ. Те се събраха на спонтанна демонстрация пред залата на Академическия съвет на университета, за да изразят своето недоволство.

Протестът ни бе насочен срещу поставянето на всички студенти и докторанти на университета под общ знаменател от страна на ръководството на Студентския съвет, което си позволява да говори от тяхно име и да твърди, че те са жертви на репресии и са системно притискани от страна на ръководството на университета, посочва студентът Боян Събев в изявление до медиите.

По негови думи проявата е целяла да покаже и несъгласието на студентите "с откритото партийно вмешателство в университетската автономия и опитите да бъде оказван натиск на най-високо държавно ниво" върху висшето учебно заведение.

В демонстрацията са се включили десетки студенти и докторанти на университета. Те подчертават, че това е била напълно спонтанна студентска инициатива, която не е целяла да оказва влияние в предстоящите избори за Общо събрание на университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама