Командироват румънски полицаи в комплексите край Варна за празниците

13:00, 24 апр 19 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 25-ти април до 1-ви май в курортите край Варна ще бъдат командировани двама румънски полицаи, които ще действат в съвместни екипи с българските си колеги. Това съобщи комисар Илиян Илиев, началник отдел "Охранителна полиция" в дирекцията на МВР в крайморския град.

По думите му в комплексите се очаква да пристигнат около 15 000 гости за празниците около Великден. Поради тази причина полицейското присъствие ще бъде засилено, като ще работят включително Контролно-пропусквателните пунктове на входовете на курортите.

Вече е създадена организация за осигуряване на охрана около всички храмове по празниците, допълни Илиев. По думите му акцент за служителите на дирекцията ще бъде и спокойствието в кварталите на Варна и в малките населени места в региона.

По празниците ще има засилен контрол на входовете на града в посока Варна, Шумен и Добрич, допълни главен инспектор Петко Камбуров, началник на сектор "Пътна полиция". По пътищата в трите посоки ще има и непрекъснато действаща автоматична техника за контрол на скоростта на автомобилите.

Традиционно ще бъдат засилени проверките за употреба на алкохол и дрога от шофьорите, но тази година полицаите ще следят активно и за нарушения от пешеходци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама