Слънчево в четвъртък

07:15, 25 апр 19 25 669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, в отделни райони и купесто-дъждовна, от която ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Ще е по-топло, с максимални температури между 20 и 25 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието - 14-17 градуса, съобщи БТА.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 17 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с купеста, в отделни райони и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, а на 2000 метра - около 10 градуса.

В петък ще преобладава слънчево време, след обяд над Западна и Централна България с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в планинските райони там ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще са между 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието. Минималните ще са между 6 и 11 градуса.

В събота над западната половина от страната, а привечер и през нощта в неделя и в неделя и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места, главно в Западна и Централна България, и интензивни валежи, придружени с гръмотевици и с временно усилване на вятъра. Възможни са градушки. Над Източна България през по-голямата част от деня в събота ще преобладава слънчево време, вятърът ще е от юг и температурите ще са високи, докато в Западна със северозападен вятър, ще захладнее.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама