След катастрофата с Местан: За първи път говори пострадалото семейство

08:58, 25 апр 19 25 5237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отново взимат книжката на Лютви Местан, заради катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Това стана ясно от изказване на Румяна Арнаудова. Прокуратурата е установила, че дори и първия път книжката му не е била отнета, защото полицията не успяла да  го намери на адреса. Освен това Местан не бил изряден шофьор. От 2013-та година досега той има няколко регистирани нарушения - един акт и последвало наказателно постановление и 13 фиша. Всички те са за един и същи тип нарушение - превишена скорост.

Съдът отмени забраната Местан да напуска страната

Разследването срещу Лютви Местан вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”.

Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе.

Семейството пътувало към дома си в момчилгардското село Първица. На задната седалка се возят двете им деца- момче на 10 години и момиченце на 6 месеца. Прибират се от разходка в Кърджали. Още 20 км. и са у дома. Двайсетте километра, които така и не изминават. На разклона за село Загорско пътуването им приключва.

Те застанаха пред Нова телевизия, за да разкажат за първи път за преживяната трагедия.

Аз го видях. Не спря на "стопа" и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно”, каза майката на бебето - Емине Ахмед.

„Карах с 90-100 км. Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала. Дойдоха хора и ни помагаха”, казва бащата на бебето - Юсеин Ахмед.

Хората, за които Юсеин говори за пътували в колите зад тях. Един от тях обяснил, че е лекар и пръв помогнал на семейството. Именно той закарал малката Еджерин към болницата с личния си автомобил.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

„Разбира се, че виновен е г-н Местан. Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама