Путин и Вучич обсъдиха строителството на „Турски поток”

16:40, 26 апр 19 / Свят 25 1342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич се срещнаха днес в Пекин, предаде БТА. Двамата държавни глави обсъдиха строителството на газопровода „Турски поток”, според сръбски медии.

Вучич е показал на Путин първи снимки от началото на строителството на газопровода през Сърбия. Двамата са обсъдили и военно-техническото сътрудничество, както и работата на руската компания РЖД по жп-линията Стара Пазова - Нови Сад, посочи източникът.

„Радвам се на възможността да се срещна в вас в рамките на днешното мероприятие и да обсъдим двустранните отношения и ситуацията в региона, каза Путин в началото на срещата с Вучич, която се състои в рамките на форума „Един пояс – един път”.

Руският държавен глава припомни посещението си през януари в Белград, като отбеляза, че визитата е съдействала за активизирането на двустранните отношения. Той добави, че двустранният стокообмен през 2018 г. се е увеличил с 2%.

„Развиваме сътрудничеството по между ни в деликатна област като военнотехническото сътрудничество”, каза Путин.

Вучич на свой ред заяви, че сърбите са на мнение, че посещението на Путин (б.р. през януари) има исторически характер и е имало огромно значение за развитието на отношенията между Сърбия и Русия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама