Защо е вредно да правим коремни преси всеки ден

14:50, 28 апр 19 25 1492 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В стремежа си да имаме плосък корем, често се концентрираме в правенето на упражнения само за тях - при това всеки божи ден. А добрите резултати идват, когато обърнем внимание на мускулите на целия торс. Тяхното укрепване е от съществено значение не само за оформянето на мускулите на корема, но и за подобряване на правилната стойка на тялото и за облекчаване на болките в долната част на гърба.

Независимо обаче дали тренираме целия торс, или само абдоминалните мускули, оказва се, че правенето на коремни преси всеки ден е изключително грешен подход към така желаните плочки.

За да получим резултатите, които очакваме, важно е да не правим едни и същи упражнения всеки ден. Защо ли? Ето го напълно логичното обяснение.

Еднаквите физически натоварвания неизбежно водят до микронаранявания в мускулните влакна. За да се възстановят, последните се нуждаят от почивка - обикновено не по-малко от 24 часа.

Но! Когато правим едно и също упражнение и работим върху една и съща част от тялото отново и отново, не само резултатите ще се забавят, но и тялото ни може започне да изглезда диспропорционално. Постоянното натоварване на едни и същи мускули може да стане причина и за болки и скованост, а в много случаи - и за неправилно изпълнение на движенията.

Именно затова от ключово значение за коремните мускули е разнообразието в упражненията, пишат от Hola. Просто, нали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама