ВМРО: Случаят в Куклен е пример за спешната нужда от концепцията на Каракачанов

15:45, 29 апр 19 / Политика 25 1553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От ВМРО настояват предложената от вицепремиера Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси задължително и в спешен порядък да бъде приета от Министерския съвет. Позицията, изпратено до медиите от пресцентъра на партията, е по повод на случая на агресия в Куклен от неделя.

Седем задържани след инцидента в Куклен

От ВМРО напълно подкрепят действията на полицаите от изминалата нощ, завършили с арест на седем човека. В позицията се настоява тези хора да получат максималните присъди "заради недопустимите си действия, които са поставили в риск живота и здравето на български граждани и са унищожили служебен автомобил на МВР, с което реално са проявили агресия към държавата в лицето на служителите на реда".

По отношение на концепцията на Красимир Каракачанов от ВМРО припомнят, че вече са внесени няколко законопроекта в Народното събрание в тази насока, чрез които да се даде възможност за полагане на общественополезен труд на хора, които "не могат да бъдат накарани по друг начин да спазват законите и налаганите им санкции за по-леки престъпления". 

ВМРО внесе предложения за законови промени, част от Концепцията им за ромска интеграция

От ВМРО ще настояват за отпадането на т.нар "съкратено следствие", което позволява намаляване на наказанията с една трета. Освен това от партията предлагат за обсъждане и "споразуменията", с които присъдата за тежки престъпления пада драстично. 

От ВМРО настояват и за увеличаване на пределите на неизбежната обрана, както и за повишаване на наказанията за маловажните кражби. И казват, че е време на обществено обсъждане да бъде поставен въпросът за защитата и неприкосновеността на служителите на МВР и на военнослужещите.

Утре ВМРО имат среща с най-големия полицейски синдикат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама