Интензивен трафик и колони от коли по основните пътища

17:15, 29 апр 19 25 1504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Интензивен е трафикът по основните пътни артерии в страната, както и на входовете на столицата и другите големи градове. Интензивен е трафикът по Е-79 между Симитли и Благоевград в деня на голямото завръщане за Великденските празници.

Интензивно е движението към София, екипи на КАТ контролират трафика

Към 14:00 ч. трафикът от Сандански и ГКПП „Кулата“ беше много по-интензивен от този, идващ от Банско, Гоце Делчев и ГКПП "Илинден-Ексохи". Двата потока се сливат при Симитли, оттам до Благоевград се образува колона, която се движи макар и бавно. Междувременно станаха няколко леки верижни катастрофи без пострадали. На пътен възел „Симитли-Банско“ има два патрула, които регулират трафика, пропускайки на етапи идващите местенското и струмското направления.

Движението по автомагистрала „Тракия“ също е интензивно. Част от причината е, че всички автомобили са съсредоточени в активната лента.
 
От полицията уточняват, че в ремонтните участъци по автомагистралата, където движението е двупосочно, аварийната лента в посока София, е лента за движение и водачите на моторни превозни средства могат да я ползват. Тези места са обозначени и със съответните знаци за това.

Полицейски екипи регулират и движението в района на тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“, като постъпателно преди тунела се пускат и спират моторните превозни средства. Целта е да не се допусне пътен инцидент в трите тунела на магистралата.
 
Интензивно е движението на автомобили и на входа на София през Владая. Там за улеснение на трафика и повишаване на пътната безопасност са организирани две ленти за влизащите в столицата по път Е-79. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Призовават се шофьорите да карат разумно и със съобразена с пътната обстановка скорост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама